web tasarım teklifi al
CreaBlog

Nasıl Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım?

Nasıl Bir Web Sitesi Yaptırmalıyım? Web sitenizin yeni bir ziyaretçisi var, süper!

Yine de kutlamaya başlamadan önce, sitede kalmaları için onlara bir sebep verdiğimizden emin olmamız gerekir. Sitenizin bu ilişkiyi yanlış adımlarla başlatmasına izin vermeyin.

Ortalama web sitesi hemen çıkma oranı% 40-60 arasında değişmektedir. Bu, ana sayfanıza gelen ziyaretçilerin yaklaşık yarısının sitenize daha gezinmeden ayrıldığı anlamına gelir. Çoğunlukla, ayrıldıklarında asla geri dönmezler.

Yüksek bir hemen çıkma oranı genellikle zayıf kullanılabilirlik anlamına gelir. Hemen çıkma oranınızı düşürmek için, kullanıcı deneyiminizde web sitenizin ilgi çekiciliğini artıran iyileştirmeler yapmak gerekecektir.

Hemen çıkma oranınızı etkileyebilecek beş kullanılabilirlik bileşeninin yanı sıra bunları nasıl iyileştirebileceğinize ilişkin ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

1. Güvenilir Web sitesi olmak


Web siteleri söz konusu olduğunda, ilk izlenimler önemlidir. Ana sayfanızın ziyaretçileri, güvenilirliğiniz hakkında, daha fazla bilgi edinmek için devam edip etmeyeceklerini veya daha güvenilir bir site aramak için hemen Google'a dönüp dönmeyeceklerini belirleyecek olan, güvenilirliğiniz hakkında anlık kararlar veriyorlar.

 Güvenilirliğinizi artırmak için, en iyi ilk izlenimi yaratmak için aşağıdaki ana sayfa öğelerini inceleyebilirsiniz:

 • Kim, ne, nerede, nasıl ve neden sorularını yanıtlayan kısa bir misyon ifadesi.
• Kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı aktaran bilgileri görsellerle desteklemek.
• İşletmenizi rekabetten ayıran temel farkları yansıtmak.
• Denenmiş ve doğru olduğunuzu ziyaretçilere kanıtlayan sosyal kanıtlar.
• İşlem yapmak için sitenize gelen ziyaretçiler için önemli bir CTA (Harekete geçirici mesaj)

2. Görsel Web sitesi tasarımı


Web sitenizin düzeni ve tasarımı başarısını artıracak veya bozacaktır. İyi web tasarımı, iyi bir kullanıcı deneyimini kolaylaştırır. Web siteniz çekici ve gezinmesi kolaysa, ziyaretçiler etrafı tıklamaktan keyif alacak ve sunduklarınızı keşfetmek için daha fazla zaman harcayacaktır.

 Web sitenizin düzenini ve görsel görünümünü tasarlarken aşağıdaki iyi web tasarımı ilkelerini aklınızda bulundurun:

 • Renk: Marka oluşturmak, hedef kitlenize hitap etmek ve önemli sayfa öğelerine dikkat çekmek için uygun rengi kullanın. Renkler, tasarımlarınıza hiyerarşi ve düzen getirebilir.
• Görseller: Temel mesajları göstermek için fotoğraf ve grafikleri kullanarak görsel olarak iletişim kurun. Doğru görüntüler, etkileşimde ses seviyelerini ve tonunuzu anında ayarlamanız gibidir.
• Beyaz Boşluk: Web sayfasındaki beyaz boşluk, görseller kadar önemlidir. Göze rehberlik eder ve önemli bilgileri vurgular.
• Düzen: Açık bir gezinme yapısı oluşturun ve bölüm başlıklarını, madde işaretli listeleri ve metin bloklarını kullanarak bölün. İçeriğinizi her zaman süper ve hızlı gözden geçirilebilir yapın.
• Tipografi: Siteniz okunaklı olmalıdır. Okunması kolay yazı tiplerini, boyutları ve renkleri kullanın. Yazı tipi değişikliklerini minimumda tutun. Bir stil belirleyin ve ona bağlı kalın.
• Tutarlılık: Tasarım seçeneklerine kapılmayın. Tutarlılık, çeşitlilikten daha kullanıcı dostudur. Kaotik bir tasarım sadece mesajınızdan uzaklaştıracaktır.

3. Navigasyon


Web siteniz için net, sezgisel bir gezinme yapısına sahip olmak, harika bir kullanıcı deneyimi sağlamak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir.

 Kullanımı kolay bir gezinme yapısının birkaç özelliği şunları içerir:

 • Başlıktaki menü
• Basit gezinme yapısı
• Site altbilgisine (footer) sahip gezinme
• Ziyaretçilerin adımlarını yeniden izleyebilmeleri için her sayfada içerik haritası bulunması
• Sayfanın üst tarafına yerleştirilmiş arama kutusu
• Navigasyonun, üç seviyeden daha derin olmaması
• Alt sayfalardan diğer ilgili sayfalara bağlantılar

4. Responsive Web sitesi tasarımı (Duyarlılık)


Tüm web trafiğinin yarısından fazlası artık bir mobil cihazlardan gerçekleşiyor -  tam olarak% 52,5 . Ek olarak, Google , kullanıcıların% 61'inin  mobil cihazlardan erişimde sorun yaşadıkları bir web sitesine geri dönmeyeceğini ve % 40'ının bunun yerine bir rakibin sitesine gittiğini belirten analizler paylaşmaktadır. Responsive bir web sitesine sahip olmak size rekabet avantajı sağlamaz, ancak sizi sürekli çalışır durumda tutar.

 Duyarlı (Responsive) web tasarımı aşağıdaki tasarım öğelerini içermelidir:

• Basit menüler: Mobil ekranlar küçük göz atma pencerelerine sahiptir, bu nedenle açılır seçeneklerinizi, kaydırma yapmadan ekrana sığacak seçeneklerle sınırlayın.
• Kısa formlar: Aynı kısa formlar tüm tip web siteleri için de geçerlidir. Bir mobil cihazda uzun bir form doldurmak zordur ve kimse doldurmak istemez. Alanları yalnızca önemli bilgilerle sınırlayın.
• Göze çarpan CTA: Masaüstü tarayıcılardan bile daha fazlası, mobil kullanıcılar web sitelerine genellikle tek amaçlı ziyaret eder. Harekete geçirici mesajları net ve görünür yapın.
• Tek Tıkla İletişim: Mobil ziyaretçilerin% 64'ü ana sayfada iletişim bilgilerini görmek istiyor. Başlığınıza tek tıklamayla bir iletişim düğmesi ekleyin.
• Başparmak Dostu: Çoğu mobil tarayıcı, gezinmek için baş parmaklarını ve işaretçi parmaklarını kullanır. Düğmelerinizi parmak dostu yapın. Kıstırıp yakınlaştırarak gezinmekten kaçının.

5. Erişilebilirlik


Erişilebilirlik, bir web sitesi tasarlarken genellikle akılda tutulması gereken bir konu değildir, ancak öyle olmalıdır. Erişilebilir bir web sitesi tasarlamak, görsel, işitme, bilişsel veya motor engelli kullanıcıların web sitenizde gezinmesini ve etkileşimde bulunmasını engelleyen tasarım engellerini ortadan kaldırmak anlamına gelir.

 Bu hassas demografik özelliklerdeki müşterileri yabancılaştırmamanız önemlidir.  

Web sitenizi satış ekibinizin en güçlü üyesi haline getirmenin zamanı gelmedi mi?

Hemen İletişime Geçin