web tasarım teklifi al
CreaBlog

Web Sitesi Tasarımı Kılavuzu

Web Sitesi Tasarımı Kılavuzu Web sitesi tasarımı kılavuzunda verilen bilgileri göz önünde bulundurarak, projeniz ve firmanız için kurumsal web tasarım firması seçmek için eleme sürecini nasıl yürüteceğinizi bu web sitesi tasarımı kılavuzunda bulabilirsiniz.

1. Teknolojik İhtiyaçlarınızı sıralayın
2. Tasarım İhtiyaçlarınızı Tanımlayın
3. İş İhtiyaçlarınızı Tanımlayın
4. Bütçenizi ve Kapsamınızı Tanımlayın
5. Kaynaklarınızı ve Alternatif Seçeneklerinizi Tanımlayın
6. Teklif İsteyin
7. Sorularınızı hazırlayın ve Referans talebinde bulunun
8. Sözleşme Talep Edin
9. İşinizi Takip Edin ve İrtibatta kalın
Sonuç ve Sonraki Adımlar
Alternatif Sonuç ve Sonraki Adım


İşin açıkçası bir web tasarım firmasını nasıl seçmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Yoksa sonu hüsranla biten ve içinize sinmeyen web sitesi ortaya çıkar.

Geçmişte Web sitesi tasarımı sektöründe şimdiye kadar olduğundan fazla seçenek yoktu. Fakat paradoksal olarak, tüm bu firma seçenekleri aslında seçimi hiç olmadığı kadar zorlaştırıyor.

Akıllıca seçmenin sırrı, sunulan tüm seçenekleri sıralamak ve filtrelemek yerine, tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu anlamaktır.

Diğer büyük satın alma kararlarımız gibi… ev, araba, cihaz, vb. - “en iyi” fikrini ortadan kaldırın ve bunun yerine tam ihtiyaçlarınızı, gereksinimlerinizi ve hedeflerinizi yazın. Sizin için en iyi seçenek genellikle kendini belli edecektir.

Başka bir deyişle, tek bir uygun seçimi aramak yerine hedeflerinizi temel alarak eleme yoluyla bir web sitesi tasarımcısı seçin.

Bu kılavuzu göz önünde bulundurarak, projeniz için doğru web tasarım firması seçmek için eleme sürecini nasıl yürüyeceğiniz aşağıda açıklamaya çalıştık.

1. Teknolojik İhtiyaçlarınızı sıralayın

Web sitenizin için nasıl bir teknolojik ihtiyacınız var?

Temel bilgilerinizi içeren ve iletişim bilgilerinizle birlikte bir “tanıtım sitesi” mi yaptırmak istiyorsunuz?

Yoksa belirli işlevlere sahip bir şeyler mi yaptırmak istiyorsunuz?

Bu adım önemli, çünkü ne tür bir web tasarımcı ile çalışmanız gerektiğini belirleyecektir.Her web site tasarımcısı HTML / CSS, Javascript, ASP, PHP, vb. Gibi web kodlama dilleri ile çalışmaz. 3’e ayrılır diye biliriz. Grafik tasarımcı, Front End Developer ve Back End Developer.

Grafik Tasarımcılar genellikle Photoshop'ta çalışır ve kurumsal kimlik, renk paletleri, görüntüler, yazı tipleri ve kullanıcı deneyimini ön planda tutar.

Grafik tasarımcılar, bir tasarımı uygulamak için genellikle bir Front End web geliştiricisiyle birlikte çalışır. Bir web sitesinin Front End’i, kullanıcının gördüğü ve gezdiği bölümlerdir. Bir Front End geliştirici HTML / CSS ve Javascript'i bilir - ve "Back End " teknolojileriyle web sitesini harekete geçirir.

Back End teknolojisi veritabanlarını, komut dosyalarını ve API'leri içerir ve genellikle sunucu ve kullanıcı tarayıcısının birbirleriyle doğru şekilde konuştuğundan emin olur.

Şimdi - muhtemelen birinde uzman, diğerinde bilgili ve üçüncüsüne aşina olan biri size yeterli gelecektir. Ancak Studyocrea Web tasarım ajansı ile, her üç konuda da uzman kişilerle çalışmış olursunuz.

Ancak düşünmeniz gereken en önemli şey, sitenizin ne kadar işlevselliğe ihtiyacı olduğudur. Bu durum, ne tür bir web sitesi tasarımcısına ihtiyacınız olduğunu belirleyecektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hangi işlevselliği istiyorsunuz?
Web sitenizin nasıl büyümesini istiyorsunuz?
Site içeriğinizi düzenlemeniz ve yönetmeniz mi gerekiyor?
Ziyaretçilerinizin siteyle etkileşim içinde olması gerekiyor mu?

Kaçınılması gerekenler
Belirsiz kavramları veya fikirleri kullanmaktan kaçının.
Kullanılan kodlamaların site hızınızı yavaşlatmasından kaçının.

2. Tasarım İhtiyaçlarınızı Tanımlayın

Web sitenizin nasıl görünmesini ve nasıl hissettirmesini istiyorsunuz?

En İyi web tasarımcılar için bile başka birinin beynindeki belirsiz bir fikri somut bir tasarıma dönüştürmenin ne kadar zor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Kötü tasarımcılar da var, ancak genellikle tasarım ihtiyaçlarınız konusunda ne kadar spesifik olursanız, o kadar iyi bir web sitesi elde edersiniz.

İlerlemek istediğiniz en temel yönü bile belirtmek için bir şeyler çizin.

Beğendiğiniz web sitelerini toparlayın ve bu web sitelerinde neleri beğendiğinizi ve neleri beğenmediğinizi not edin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğru web tasarımcısı, size uygun görünüm ve işlevsellik önerilerinde bulunacaktır.
Nasıl bir gidişatla çalışmak istediğinizi düşünün. Her aşamada seçenek ister misiniz? Nasıl geri bildirim vermek ve almak istersiniz? Tasarımın en önemli kısımları nelerdir? Bütçe kaçınılmaz olarak ortaya çıktığında nelerden vazgeçmek veya öncelik vermek istersiniz? Kaçınılması gerekenler
Size tasarımla ilgili zaman veya beğenmediğiniz durumlarda nasıl yol izleyeceklerini söyleyemeyen tasarımcılardan kaçının. Beğeneceğinizin garantisini verenlerle çalışın.
Yazılı bir tasarım süreci sizin ve tasarımcılar için en iyi yoldur. Geri bildirim aşamaları sonsuza kadar devam edebilir ve herkesi hayal kırıklığına uğratabilir.
Belirsiz isteklerden kaçının – duygusal yaklaşmayın, mümkün olduğunca spesifik ve somut olun.

3. İş İhtiyaçlarınızı Tanımlayın

Web siteniz işinizde nasıl bir rol oynuyor?

Bunlardan bazıları tasarım ve teknoloji gereksinimlerinize tekrar gözden geçirmenizi gerektirecektir, ancak bütçenizi ve kapsamınızı tanımlamadan önce göz önünde bulundurmanız gerekir.

İşletmenizin nasıl müşteri kazandığını ve pazarlamanızı nasıl yaptığınızı düşünün.

Web siteniz olası satışları nasıl yönlendirecek / artıracak? Tavsiyelerinizin ve satış elemanlarınızın broşür olarak sunacağı bir şey mi… yoksa web sitenizin çevrimiçi ziyaretçilerin yeni potansiyel müşterilerini yönlendirmesi mi gerekiyor?

Envanter veya defter tutma veya sipariş alma gibi iş süreçleriyle entegre edilmesi gerekecek mi? İş süreçlerinizi pazarlama / satış otomasyonu ile web sitesine taşımak ister misiniz?

Web sitenize şimdi veya gelecekte entegre etmek istediğiniz mevcut yazılım sağlayıcıları var mı?

Dikkat Edilmesi Gerekenler
İşletmenizin hem yakın hem de orta vadeli ihtiyaçlarını düşünün.
Alan adlarınızı ve e-posta ve hizmetlerinizi nasıl ayarlamak istediğinizi düşünün.
Web sitenizin size katacak değerini düşünün - ne kadar olası satış sağlayabilir? Yeni olası satışın büyüklüğü nedir?

Kaçınılması gerekenler
Çok fazla karmaşıklıktan kaçının - entegrasyonlar ve çok yönlülük web sitenizi son haline getirir.
Web sitenizi bir maliyet olarak düşünmekten kaçının - bu bir yatırımdır.
Geliştirilmeye kapalı ve Entegrasyonlarla çalışmayan veya ihtiyacınız olan özellikleri oluşturamayan tasarımcılardan kaçının.
Mevcut iş süreçlerinizi değiştirmek için iş planı yapamayan tasarımcılardan kaçının.
Orta vadede yaklaşımlarının nasıl ve neden işe yarayacağını açıklayamayan tasarımcılardan kaçının.
Hızlı “hazır site” çözümlerinden kaçının.

4. Bütçenizi ve Kapsamınızı Tanımlayın

Web tasarım için ne kadar para ve zaman harcamanız gerekiyor?

 “olabildiğince ucuz” bir cevap olmamalı - bu sizin düşüncelerinizse, özel ve özgün tasarımlar yapan bir web sitesi tasarımcısı aramamanız gerekir. Alternatif ve hazır web site seçeneklerine bakmalısınız.

Şunu unutmamanız gerekir Web siteniz bir maliyet değil, yatırımdır. Aynı şekilde ofis ihtiyaç kalemlerine yaklaştığınızı hayal edin ... istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.

Şimdi – Web sitesi Yatırımınız için en büyük getiriyi elde etme arzusunu olmanız normal. Ancak, yatırımınızı en aza indirmek yerine getiriniz en üst düzeye çıkarmanın genellikle daha iyi olduğunu unutmayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mevcut nakit akışı durumunuzu düşünün. Yeni bir potansiyel müşteriye değerinin ne olduğunu düşünün.
Kötü veya var olmayan bir web sitesine sahip olmanın mevcut maliyetlerini düşünün.
Öncelik verdiğiniz özellikleri, işlevleri ve tasarım seçeneklerini not alın.
Ödeme dönemini düşünün ve bütçenizi amorti edin. Diğer bir deyişle, 10.000 TL bir bütçe ayırdınız ve sitenin 2 ay sürmesini gerekiyorsa, bu 5000 TL / ay'dır. Bu öngördüğünüz bütçe ile uyuşuyor mu?

Kaçınılması gerekenler
Bir silodaki bütçenizi düşünmekten kaçının - onu her zaman kapsama veya değere bağlayın.
Her şeye sahip olabileceğinizi düşünmekten kaçının. Seçeneklerinizi açık tutmayı düşünün.
Tek bir proje yapmayı düşünmekten kaçının. Siz, personeliniz veya tasarımcınız için devam edecek maliyetleri düşünün.

5. Kaynaklarınızı ve Alternatif Seçeneklerinizi Tanımlayın

Ne tür bir web tasarım firması istiyorsunuz? Ve onları nasıl buluyorsun?

Kötü haber, kaliteli ve özgün çalışmalar yapan web tasarım firması bulmak çokta kolay olmadığıdır.

İyi haber şu ki rakipleriniz bunu bilmiyor. Doğru web tasarım firması bulmak için biraz çalışma yaparsanız, çok daha iyi seçenekleriniz olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
İyi web tasarım firmalarının çok fazla iş yaptığını düşünebiliriz. Buda reklam yapma gereksinimi doğurmaz. Çok fazla reklam yaparak müşteri edinme çabasında reklam için çok para harcıyorsa, muhtemelen bir karmaşa veya sıkıntılı bir süreçte olan dev bir reklam ajansıdır. Unutmayın, İyi web tasarım firmaları, iyi müşterilerle çalışmak ister. İyi web tasarım firmaları kötü bir müşteri seçmek yerine yarı fiyata daha harika ve iyi bir müşteri seçmeyi tercih ederler.
Destekler ve geri bildirimler ek maliyet yaratmaz. Aslında Bu sizin ya da tasarımcı için iyi bir şey değildir. Ne kadar spesifik olursanız o kadar iyi.

Kaçınılması gerekenler
İyi bir tasarımcı bulmak için Google aramalarınızı diğer herkes gibi düşünerek yapmayın. Daha genel ve farklı kelimelerle tasarımcıları aratın.
Buraya kadar ne kadar çaba gösterdiğinizi gördük, Ancak bir tasarımcıdan veya ajanstan makul ve kararında olandan daha fazlası için beklenti içine girmeyin.

Nasıl aramalıyım?
Şimdi - her zamanki gibi Google araması yapabilirsiniz. Ama muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacağınıza inanıyoruz. Bu makaleyi de okuduğunuza göre doğru yerde olduğunuzu da unutmayın!

6. Teklif İsteyin

Artık aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç web sitesi tasarımcısı olduğuna göre, bir sonraki adım teklif almak.

Teklifiniz ne kadar iyi olursa, seçenekleriniz de o kadar iyi olacaktır.

Bir web tasarım firması olsanız nasıl yaklaşılmak istediğinizi düşünün ve empati yapın.

Bir web sitesinin maliyetini soran belirsiz bir e-postayı mı tercih edersiniz? Yoksa projenin ayrıntılı bir açıklamasını mı tercih edersiniz?

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bütçeniz son maliyetinizi belirlemez - ancak kiminle konuştuğunuzu bile belirler. Bir benzetme yapacak olursak, web tasarım firması sunduğunuz proje ayrıntılarından, kullanılmış bir 95 Şahin mi yoksa yepyeni bir Ferrari için mi teklif istediğinizi anlar.
Projenize evet demenizi kolaylaştırın. Bir sonraki adımı ve birincil soruyu basit ve açık tutun (yani, "projeyle ilgileniyor musunuz?", "İlgileniyorsanız, hangi ek ayrıntılara ihtiyacınız var?")

Kaçınılması gerekenler
Tercih etmeyeceğiniz web tasarım firmasını da içine katarak çok fazla sayıda e-posta göndermekten ve teklif istemekten kaçının.
Çok fazla bilgi veya çok fazla soru içeren bir e-posta göndermekten kaçının.

7. Sorularınızı hazırlayın ve Referans talebinde bulunun

Tasarımcı ile açık bir şekilde iletişim kurarak projenin nasıl ilerleyeceğini öğrenin. Daha önce yapmış olduğu referans siteler isteyin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çalışabileceğiniz Potansiyel web tasarım firmalarının yanında diğerlerini elemek için gereksinimlerinizi, sorularınızı ve ihtiyaçlarınızı hazırlayın.
Önceliklerinizi düşünün ve uygun sorular iletin.

Kaçınılması gerekenler
Tüm süreci dikte etmekten kaçının. Tasarım firması sizin için sorduklarının sizin onlar için sorduklarınızı cevaplayacağını unutmayın.
Tasarımcı ile iletişimde çok git gel ve bekleme yapmaktan kaçının. Tasarım işlemi sırasında bir aramanın gerekli olacağını düşünüyorsanız, tüm adımları bir telefon aramasıyla çözün.

8. Sözleşme Talep Edin

Yazılı somut projeler, herkese yardımcı olur.

Bu noktaya kadar bir web tasarım firması seçtiniz.

Bir sonraki adım, çalışmak istediğiniz tasarımcıdan bir sözleşme ve proje planı talep etmektir.

Yazılı bir sözleşme projedeki * herkese * yardımcı olur. Sözleşmede maliyetler, sorumluluklar, fikri mülkiyet hakları ve bir karar organı olmalıdır.

Bir proje planı ve yapılacaklar listesi * herkesin * beklentileri, sorumlulukları ve zaman çizelgelerini anlamasına yardımcı olur. Bunun karmaşık olması gerekmez. Kimin ne zaman ve neden sorumlu olduğunu açıkça belirtmek gerekir.

Son olarak, seçmediğiniz tasarımcılar için kibar bir dönüş yaptığınızdan emin olun. “Yardımlarınız ve teklifiniz için teşekkürler. Başka bir web tasarım firması ile çalışmaya karar verdik. Gelecek proje ve çalışmalarda görüşmek dileğiyle.”

9. İşinizi Takip Edin ve İrtibatta kalın

İyi bir web tasarım firması kötü bir müşteriye yardımcı olamaz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Web sitesi * sizin * olacaktır, bu nedenle karar vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.
Tüm teknik belgelerin kontrolünüzde olduğundan emin olun.
Birçok tasarım çalışmasının hızlı ve doğru geri bildirime bağlı olduğunu unutmayın.
Size verilen Bütçenin sadece zaman için olmadığını unutmayın, emek ve diğer konularıda barındıracaktır.

Kaçınılması gerekenler
Proje planının yarıda kesilmesi.
Yanlış aşamalarda yanlış geri bildirimler sağlamak.
Yazılı belgeleri takip etmeden sözlü konuşmalardan kaçının. Telefon görüşmesi notları önemlidir.

Sonuç ve Sonraki Adımlar

Bir web sitesi tasarımcısı seçmek hayal kırıklığı ve bilinmeyenlerle dolu göz korkutucu bir süreç olmak zorunda değil.

Ne istediğinizi, ne zaman istediğinizi net bir şekilde anlamanız ve beklentilerinizi açıkça iletmeniz yeterli olacaktır.

İyi bir web tasarım firması bulmaya çalışıyorsanız – bu süreci takip edin ve memnun kalacağınıza emin olun!

Alternatif Sonuç ve Sonraki Adım

Şimdi - bu makaleyi okudunuz ve faydalı buldunuz… ama…

“Altı üstü bir web sitesine ihtiyacım var! sadece basit, uygun fiyatlı, standart web sitesine ihtiyacım var - karmaşık alt yapılara sahip web sitesi istemiyorum ki! ”

Sizi anlıyoruz. Bu durumda hazır web sitelerini tercih edebilirsiniz.