web tasarım teklifi al
CreaBlog

Web Sitesi Tasarımının Geleceği Nasıl olacak: Web Site Tasarımları Nasıl Değişecek?

Web Sitesi Tasarımının Geleceği Nasıl olacak: Web Site Tasarımları Nasıl Değişecek? Bundan beş yıl sonra nerede veya nasıl bir hayatın olacağını düşünüyorsun? Ya da, on yıla ne dersin?

Kişiler hayatları hakkında yalnızca tahminde bulunabilir (ki bu çoğu zaman yanlış çıkar). Öte yandan, web tasarımı dijital ortamdaki yeni trendler ve değişikliklerle tanımlanır. Taşa yazılmış hiçbir şey olmasa da, pazarın ve etkileyen faktörlerin yakından incelenmesi, yarının masaya neler getirebileceği konusunda eyleme geçirilebilir bir fikir verebilir.

Size bir zaman makinesi biçiminde kaliteli içerik sunmak için internetin derin alanlarını dikkatlice inceledik. İşte web tasarım gereksinimlerinin beklenebilecek bazı evrimsel değişiklikleri.

Yapay Zeka Entegrasyonu


Yapay zeka, neslimizin en tartışmalı konusu olabilir. Birkaç kişi için taşıdığı potansiyel korkular, şimdilik ondan elde ettiğimiz küçük faydalardan daha ağır basıyor gibi görünebilir. Bununla birlikte, makineler dünyayı ele geçirene kadar, yapay zeka yarının web tasarımlarını dikte etmede önemli bir rol oynayacak.

En yaygın uygulamalar, sohbet robotları biçiminde bulunabilir. Pek çok işletme, müşterilerinin 7 gün 24 saat meşgul olmasını sağlamak için bu özelliği zaten kullanıyor. Sıkça Sorulan Sorulara cevap verir, şikayetleri kaydeder ve esasen müşteri hizmetleri kaynakları için yer açar. Şirketlerin % 47'sinin 2021'in sonuna kadar ağlarında sohbet robotlarını tanıtması bekleniyor.

Teknoloji ilerledikçe, sohbet robotları ve yapay zeka, e-ticaret kullanıcıları için otomatikleştirilmiş kişisel alışverişçiler gibi görünebilir ve böylece web tasarımında yeni bir çağı elden geçirebilir. Birleştirilmiş bir insan müdahalesi ve yapay zeka yardımı akışı yeni norm haline gelecek gibi görünüyor.

Sürükleyici 3D Görseller


VR, hamlelerini en agresif tavırlarla yapıyor olsa da, tamamen benimsenmesi hala gözden kaçıyor. Web VR'yi gerçeğe dönüştürmek için gereken kümülatif sistem yükseltmeleri, yakın gelecekte dikkate alınamayacak kadar geniş kapsamlı. Yine de çok makul bir olasılıktır.

O zamana kadar, 3D grafiklerle sürükleyici bir deneyim ön plana çıkacak. Fiziksel ve dijital deneyimleri birleştirmek için tüm ekranı kaplayacak bir web sitesinden bahsediyoruz.

Her zaman olduğu gibi, nihai hedef, izleyiciyi istenen eylemleri gerçekleştirmeye teşvik eden büyüleyici görsellerle cezbetmek olacaktır.

Veri Biliminin Entegrasyonu


Web sitesi artık marka varlığı için tek durak noktası değil. Bağlı cihazlar ve Nesnelerin İnterneti dünyasında, sistemin tüm parçaları, her kullanıcı için en iyi deneyimi sunmak için sürekli olarak koordine edilir.

Web tasarımı, analitik araçlar uygulayarak ve eşzamanlı olarak değişen ortamlara uyum sağlayarak fazla veri akışı üzerine inşa edilecektir. Varyasyon, buzdolapları ve arabalar gibi rutin makinelere uygulanma farkı ile mobil duyarlılık dalgasına çok benzer olacaktır.

Gelecek, veri bilimcilerini ve web tasarımcılarını tek bir kutuya koyarak sinerjik bir şekilde iletişim ve iş birliği yapmalarına olanak tanıyacaktır.

Arttırılmış gerçeklik


IKEA’nın paradigma değiştiren Place Uygulamasından sonra, uzaktan ürün görselleştirme günümüzün müşterileri arasında oldukça gıpta edilen bir gereksinimdir. Aslında, çevrimiçi alışveriş yapanların% 61'i zaten Arttırılmış gerçekliğin bazı sürümlerinin uygulandığı bir web sitesini tercih ediyor.

İleride, kullanıcıların arttırılmış gerçekliği tüm biçimleriyle desteklemek için hem donanıma hem de yazılıma ihtiyacı olacak. Tasarımcılar, akıllı telefonlardan giyilebilir cihazlara kadar, gerçek dünya estetiğiyle örtüşen, konuma dayalı öğeleri yansıtan etkileşimli bir ortam yaratmak zorunda kalacaklar. Google Lens gibi nesne tanıma ve sosyal medyada yüz taraması da sonsuz uygulamalara sahip olacak.

Web siteleri, kullanıcının bakış açısını bozmadan görüntülenebilen minimalist bir duruş sergileyerek buna göre uyum sağlamalıdır. İçerik ve kontrast arasında mükemmel bir denge devreye girecektir.

Sayfasız Web Siteleri


Göründüğü kadar teatral değil. Sayfasız web siteleri, birden çok sayfaya sahip olmak yerine, web sitesinin tek bir sonsuz kaydırma olduğu web tasarımında alternatif bir varyasyon alır. Konsept, ilgi çekici kullanıcı ara yüzü ve bağımlılık yaratan katılımlarıyla bilinen sosyal medya platformlarını taklit ediyor.

Yalnızca tek bir sayfa bulunduğunda, web tasarımcıları çarpıcı hızlara, otomatik yanıt veren web sitelerine ve anlatı sitesi yapılarına bakacaktır. Web öğelerinin akışı ve akıcılığı, hemen çıkma oranlarının grafiklerin dışına çıkmasını önlemek için en önemli nokta olacaktır.

Sesli komutlar


Alexa, Siri ve Google Asistan'ın kendi dünyaları var ve şimdi takipçileri var. Kullanıcılar, basit bir sesli komutun kendilerine ihtiyaç duydukları sonuçları getirdiği bir sistemi benimsemişlerdir. Bu aynı zamanda herhangi bir bilgi için ekranlarına bakma ihtiyacını da ortadan kaldırır.

Web tasarımı, düzen sürecinde ve içerikte de bu konuşma yaklaşımını benimseyecektir. Bu, kavramın temsil ettiği tüm temellerin tamamen tersine çevrilmesi olacaktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler ve SSS'ler, web tasarımının geleneksel kutularını yıkan temel içerik stratejisini oluşturacaktır.

Dinamik Hikaye Anlatımı


Netflix kendi ülkesinde 1300'den fazla TV şovu, 4300 film oluşan bir kütüphaneye sahiptir. Her kullanıcı tarafından günlük olarak tüketilecek çok fazla içerik var. Web sitenizi çalışır durumda tutmak için, kullanıcıyı tüm cephelerde meşgul eden atomik hikaye anlatımı almalıdır.

Bu, her tıklamanın veya dokunmanın arkasındaki mantığı bulmak için sistemi özetleyen bir deneyim haritası olarak tasarlamak gibidir.  Web tasarımı, uygun kanallar ve mesajlaşma biçimleri aracılığıyla ideal alıcılarınıza giden yolu bulan güçlü bir anahtar mesaja dayanacaktır.

Sonuç


Teknoloji dünyası, etrafındaki her şeyi kontrol etmek için çok hızlı ilerliyor. Bu tür senaryolarda web sitelerinin geleceği tamamen kullanıcı odaklı olacaktır. Her temas noktasında etkileşimleri uygulamak için radikal bir yeniden düşünme gerekecek, böylece kullanıcı dijitali kendi gerçekliklerinin bir parçası olarak hissedecek.

Hepsi bir şeyi özetliyor, gelecek yoruma açık ve bugünün yerini almaya hazır.