web tasarım teklifi al
CreaBlog

Web Sitesi Tasarımı Oluşturma Yöntemleri ve Süreci

Web Sitesi Tasarımı Oluşturma Yöntemleri ve Süreci Bir web sitesi hazırlamak sizin için büyük bir girişim gibi görünebilir – işinizi kolaylaştırmak için makalemizden faydalanabilirsiniz. Web tasarım süreci ve oluşturma yöntemleri ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için sıraladık. Bir Web tasarım firmasından alacağınız hizmetin işleyişi önemli ipuçları ve faydalı bilgileri sizler için derledik.

Mevcut web sitenizi nasıl değerlendirirsiniz?
Farklı Web Sitesi Türleri
Web sitesinde Dikkate Alınması Gereken Önemli Özellikler
Web sitesi bakımı
Studyocrea ile Creative Web Sitesi Oluşturma Yöntemleri ve Süreci

Studyocrea Web tasarım ajansı, İstanbul / Kartal bölgesinde ve tüm Türkiye’de harika kurumsal firmalar ve projelere imza atmıştır web tasarım ajansıdır. Firmaların, işletme olarak kim olduklarını tamamen kapsayan web siteleri oluşturmasına yardımcı olma tutkumuz var. Studyocrea olarak, web sitenizin markanızın bir uzantısı olduğunu biliyoruz. Doğru müşterileri çeken ve ürünlerinizi veya hizmetlerinizi mükemmel şekilde ziyaretçilere sunan mükemmel web sitelerini oluşturmayı taahhüt eden bir web ajansıyız.

Her işletme web ortamındaki siteler gibi farklıdır. Yeni bir web sitesi düşünen bir firmalar veya mevcut web tasarımınız söz konusu olduğunda neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını teşhis etmemize yardımcı olmak için her zaman bu önemli şeyleri değerlendiririz. Web sitenizin olması gerektiği gibi performans gösterip göstermediğini öğrenmek için ücretsiz dijital pazarlama denetimimizden yararlanabilirsiniz.

Mevcut web sitenizi nasıl değerlendirirsiniz?


İlk olarak, web sitenizin ihtiyaçları zaten hizmet veya ürünlerinize bağlı olacaktır. Mevcut bir web sitesini yenilemek için harcanan zaman ve çaba miktarını anlamak en iyisidir. Gereken iş gücü, sahip olduğunuz şeye bağlı olacaktır.

Web sitenizi değerlendirirken mevcut işlevselliğini belirlemeniz gerekir. İşlevselliğiniz ve içeriğiniz varsa ve yalnızca güncellenmiş bir tasarıma ihtiyacınız varsa, web site maliyeti hatalı işlevselliğe ve hatalı yazılım alt yapısına sahip bir siteden önemli ölçüde daha düşük olacaktır.

Bu işlem sırasında kendinizi müşterinizin yerine koymak en iyi uygulamadır. Web siteniz, markanızın görünüm ve izleniminin bir uzantısı gibi davranmalıdır. Mevcut web sitenizin hangi yönlerinin müşteri tabanınızla en iyi rezonansa girdiğini değerlendirmek ve değerlendirmek için zaman ayırın. Bu çok önemlidir, çünkü kötü bir yeniden tasarım potansiyel olarak web sitenizdeki pozitif tanımlayıcıları ve müşterilerinizin şu anda yankılandığını kaybedebilir.

Bir web sitesi projesine başlamadan önce kendinize sormanızı önerdiğimiz birkaç Creative ipucu:

Google Analytics'i inceleyin


İşletmenizin en çok ziyaret edilen 10 sayfasını kontrol edin.
Bu sayfalar önemli sayfalar mı?
Hemen çıkma oranınızı kontrol edin.
Web sitenizin tasarımını rakiplerinizle karşılaştırın.
Güçlü ve zayıf yönlerinin sizinkiyle kıyaslayın.
Kendinize, “Web sitem işletmem için doğru kitleyi getiriyor mu?” Diye sorun.
Bir B2B şirketiyseniz - B2C kitlesini çekmediğinizden emin olun.

Farklı Web Sitesi Türleri


Doğru web sitesi türünü oluşturmak en iyi sonuçları elde etmek için önemlidir. En iyi 10 web sitesi türü şunları içerir:

Kişisel Web Siteleri
Fotoğraf Paylaşım Web Siteleri
Yazar Web Sitleri
Online Topluluk Oluşturma Web Siteleri
Mobil Cihaz Web Siteleri
Blog Web Siteleri
Bilgilendirici Web Siteler
Kurumsal Firma Siteleri
Dizin Web Siteleri
E-ticaret Web Siteleri

Studyocrea ile detaylara dikkat eden yüksek kalitede bir web sitesi tasarımı hizmeti alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Web sitesinde Dikkate Alınması Gereken Önemli Özellikler


Bir web sitesi güncellemesi, işletmeniz için fırsatlar açacaktır. Size yeniden markalaşma, büyüme, farkındalık oluşturma, SEO'yu geliştirme ve şirketiniz için potansiyel satış sağlama fırsatı verecektir. Kendinize “Ticari hedeflerim neler?” Diye sorun; Web sitesi tasarımınız, bunları gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Web Bileşenleri Olmalıdır

CTA'lar: Harekete geçirici mesaj olarak da bilinir, birisine ne yapmasını istediğinizi tam olarak bildirmek için mükemmel bir araçtır.
Link İnşaası (Site Haritası): Bu SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) geliştirmek ve kullanıcıların web sitenizi bulma şansını artırmak için kullanılan basit bir taktiktir. Popüler veya bilgilendirici bloglarda misafir blog yayınları kazanmanıza yardımcı olmak için web sitenizi mümkün olduğunca çok sayıda çevrimiçi dizinde listelemek iyi bir kuraldır.
Güçlü Başlıklar: Başlıklar söz konusu olduğunda, bir tane oluşturmak için zaman ayırmanız önemlidir. Bir başlık zorlayıcı, bilgi ile sıkışmış olmalı ve sayfaların amacını son derece açık hale getirmelidir. Bir kullanıcının yeni bir şeye geçmeden önce yalnızca bir sayfanın başlığını okuyabilmesi olasıdır.
Harika ve Özgün İçerik: İçerik yalnızca kullanıcıları ve müşteri dönüşümlerini çekmek için önemli değildir, aynı zamanda SEO sonuçlarınızı geliştirmeye çalışırken bir ZORUNLULUKTUR. Bir sonraki bölümde içerik oluşturmaya daha derinlemesine bakacağız.
Kullanıcı Deneyimi: Kullanıcılarınız için bir web sitesi oluşturduğunuzu ve sitenizde etkileşimlerini keyifli hale getirdiğinizi akılda tutmak önemlidir. UI (Kullanıcı Arayüzü Tasarımı) ve UX (Kullanıcı Deneyimi Tasarımı), olumlu bir kullanıcı deneyimi yaratmanın iki ana aracıdır.

İçerik Oluşturma


İyi ve özgün içerik web sitenizin öncelik listesinin başında olması gerekir. Kaliteli içerik kullanıcılara web sitenizde kalmaları için bir neden verir. Şık bir tasarım, çekici grafikler ve orijinal görüntüler önemlidir; bu öğeler kullanıcılarınızı sitenizde çok uzun süre meşgul etmez.

Sektörünüzle, ürününüzle veya hizmetinizle alakalı iyi içeriğe yatırım yapmamak SEO'nuzu iyileşmesinde hızlı bir yoludur. İzlenmesi gereken iyi bir kural, aşağıdakileri oluşturacak içerik oluşturmaktır:

Hedef pazarınız için yararlı içerikler: Web sitesi ziyaretçileri, şirketiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitenizi ziyaret eder.
Sık sık yenilenen içerik: İçerik zamanla güncelliğini yitirebilir. İçeriğinizi daha da genişletmek için sütun sayfaları veya kaliteli bloglar oluşturarak içeriğinizi güncel tutun.

İçerik ve SEO ile başarıya giden yol


Ne kadar çok içeriğiniz varsa, SEO sıralamasında o kadar iyi olursunuz. Web sitenizin bir arama motorunda bulunma olasılığını artırmak için web sitenize sayfa ekleyin. Her ek sayfa, bir ziyaretçi için potansiyel açılış sayfası görevi görür. Web sitesi sıralamanızı tamamen optimize edip etmediğinizi görmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Web Sitemi sektöründe nasıl ileri taşıyabilirim?


Web sitenizin ilk izleniminin ana sayfada olması muhtemeldir. Bir işletme ziyaretçinin ilgisini çekmediği ve istedikleri doğru içerik türünü sağlamadığı için birçok kullanıcı deneyimi ana sayfaya geldikten sonra sona erer. Potansiyel müşterileri yönlendirmek ve işinizi büyütmek için web sitenizi oluşturmanıza yardımcı olabilecek birkaç kanıtlanmış araç ve özellik vardır. Studyocrea’nın önerdiği birkaç ipucu:

Tanıtım Vidolarınızı açılış sayfanızda kullanın.

Araştırmalar, videoların açılış sayfasındaki kullanımlarının dönüşümleri% 86'ya kadar artırdığını gösteriyor! Bu stratejinin, sitenizdeki ziyaretçileri daha uzun süre koruduğu kanıtlanmıştır ve en iyi yaptığınızı iletmek için daha az zaman alır.

En popüler sayfalarınıza form ekleyin

Sizin için en uygun sayfaları belirleyerek iletişim veya talep formları oluşturabilirsiniz.
Teşekkür sayfaları veya öneri bölümleri ile etkileşimde kalın.
Olası satış oluşturdunuz, ancak orada iletişimi durdurmayın. Sosyal paylaşımlara, incelemelere, aboneliklere ve hatta gelecekteki bir satın alma işleminde indirim teklifine ulaşmak için bu fırsattan en iyi şekilde yararlanın.
Bunlar, önerdiğimiz birçok ipucundan sadece birkaçıdır. Web siteniz üzerinden potansiyel satış sağlama ipuçları hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımı ve Kullanıcı Deneyimi


UX ve UI tasarımı harika şık web siteleri oluşturmak için uyumlu bir şekilde çalışır. Bu öğeler, web siteniz için müşteri sadakati, marka bilinirliği ve olası satış yaratmaktadır.

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı (UX)
UX, web siteniz ve kullanıcıları arasında olumlu etkileşimler oluşturmak için çok önemlidir. UX tasarımının odağı, kullanıcının etkileşime gireceği öğelerin mantığı ve yapısındadır. UX iki aşamaya ayrılabilir:
Araştırma
Bu aşamada, UX tasarımcıları web sitesinin hedef kullanıcılarını anlamak için çok çeşitli araçlar ve yöntemler kullanırlar. Bu araçlar, kullanıcı görüşmeleri, kişisel kreasyonların akışları ve daha fazlası gibi şeyleri içerebilir. Bu süreç, sitedeki deneyimlerini optimize etmeye yardımcı olmak için kullanıcı bilgilerini kategorilere ayırmaya yardımcı olur.

Doğrulama
Bu aşama site başlatıldıktan sonra gerçekleşir. Ürünün amaçlanan sonucu üretip üretmediğinden emin olmak için UX tasarımcılarının testler yaptığı doğrulama aşamasındadır. Eğer öyleyse, bu harika! Değilse, istenen sonucu oluşturmak için verilere dayanarak revizyonlar yapılacaktır.

Kullanıcı Arayüzü Tasarımı (Kullanıcı Arayüzü)
Basitçe söylemek gerekirse, kullanıcı arayüzü web sitenizin beğenilebilirlik yönüdür. Web siteniz hem çekici hem de bir kullanıcıya duyarlı olmalıdır. Kullanıcı arayüzü, açılır menüler, animasyonlar, buton tasarımı, form alanları ve çok daha fazlası gibi etkileşimli öğelerin tasarımı ile ilgilidir. UI tasarımının hatırlanması gereken en iyi kurallardan biri beyaz alanın önemli olduğudur. Bir web sitesini karıştırmak çok kolay olabilir, ancak dağınıklık kullanıcının hayal kırıklığına uğramasına ve sitenizi terk etmesine neden olur.

Potansiyel müşteriler için UI Tasarımı
Bu şekilde düşünün, içerik kullanıcıları sitenize yönlendirecek bir yemdir ve tasarım onları orada tutmak için kancadır.

Web siteniz bu standartlara uygun mu?
Bu noktada, web sitenizin performansı söz konusu olduğunda tasarım ve içeriğin çok önemli olduğunu öğrendik. Şimdi web sitenizin başarısını etkileyebilecek diğer faktörlere derinlemesine bakalım.

Web Sitesi Performansı ve SEO


Web sitesi performansını etkileyen en önemli etken hostign (barındırma) hizmetidir. Hosting Barındırma, sitenizin hızını etkileyebilir ve güvenilir olması gerekir. Hosting ihtiyaçlarınız şunlara bağlı olacaktır ;

Ticari büyüme beklentileriniz
Web sitesinin karmaşıklığı
Ekip teknolojisi bilgisini
Hosting Planları
İster İstanbul merkezli bir şirket ister Ankara’da bir şirket olun, her web sitesinin yayında kalmak için bir hosting barındırma platformuna ihtiyacı vardır. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bir hosting anlaşması destek, yedeklemeler veya sunucu yönetimini içerebilir. Hangi hosting planlarının ihtiyaçlarınıza en uygun olduğundan emin değilseniz sizler için kesintisiz ve hızlı Hosting Barındırma hizmeti sunmaktayız.

Web Tasarım İpuçları: Resimler önemli!
Görseller, web sitenizin hızı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sıkıştırılmamış görüntüler yükleme hızını geciktirebilir.
Stok fotoğraflarına çok fazla eğilmek, web sitelerinizin performansını ve SEO sıralamasını engeller.
SEO ile yardımcı olmak için orijinal fotoğrafları mümkün olduğunca kullanın. Bu sizin için işe yaramazsa, kırpma veya renk ayarlamaları ekleyerek fotoğraflarınızı tekrar oluşturun.

Web sitesi bakımı


Açıkçası, bir web sitesi yayına açmak demek sitenin tamamlandığı anlamına gelmemektedir. Web sitenizi beslemek, web sitenizi mümkün olan en iyi şekilde stabil tutmak son derece önemlidir. Studyocrea olarak, web siteniz için sürekli destek sunmaktayız.
Web sitenizin tasarım yolculuğuna başlamasına yardımcı olalım!

Web Sitesi Tasarımı: Studyocrea ile Creative Web Sitesi Oluşturma Yöntemleri ve Süreci


Studyocrea olarak mevcut işletme web sitenizi ayrıntılı olarak değerlendirecektir. Studyocrea web tasarım ajansı olarak 12 yılda 2000'ün üzerinde web sitesi kurduk. Web tasarım sürecimizi mükemmelleştirdik ve küçük işletme sahiplerinden büyük şirket yöneticilerine kadar onlarca müşterimize hizmet sağladık. Bu işlemler sırasında izlediğimiz yollar:

Anahtar kelimeleri belirleme
Rakip analizi yapma
İşletme hedeflerini değerlendirme
SEO odaklı stratejiler planlama
Proje toplantısı
Bir proje sözleşmesi imzalandıktan sonra, proje toplantısı için zaman ayıracağız. Bu toplantıda, hesap yöneticilerimizden biriyle ve web tasarım sürecinin bir parçası olacak ekip üyelerinden biriyle tanışacaksınız.
Bu toplantı, herkesin proje için aynı fikirde olmasına, gerekli verileri toplamasına, proje sorumluluklarını belirlemesine ve yaptığımız işi neden yaptığımızın metodolojisini daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır.

Tasarım süreci
Web sitesi tasarımı oluşturmak, başarılı bir web sitesi projesinin yürütülmesinde kritik öneme sahiptir. İlk proje toplantısında birkaç web sitesi tasarım ilhamı isteyeceğiz. Bu, tasarım ekibimizin sevdiğiniz / sevmediğiniz şeyleri öğrenmesine ve kesinlikle seveceğiniz bir web sitesi oluşturmasına yardımcı olur. Ana sayfanızı özgün olarak tasarlıyoruz ve doğru tasarıma sahip olmak için üzerinden tekrar yorumlama yaparak içinize sinen bir sitenin tasarlanmasını sağlıyoruz.

Gelişme süreci
Tasarım onayından sonra projeyi web geliştiricilerimize gönderiyoruz. Uzman web sitesi kodlama becerileri ile tasarım ve işlevselliği canlandırıyorlar. Bu işlem oldukça hızlı! Bu işlemleri, siteniz yayınlanmadan önce değişiklikleri izleyebileceğiniz bir alanda gerçekleştiriyoruz. Siteniz tamamlanıncaya kadar online olarak süreci takip etmenizi sağlıyoruz.

Web Sitesi Yayını
Eski web sitenizden yeni web sitenize geçiş sürecinin tereyağından kıl çeker gibi pürüzsüz olmasını sağlayacağız!

Mobil uygunluğu
İşlevsellik
Tarayıcı Uyumluluğu
Ve diğer birçok teknik bileşen
Kontrollerinden sonra sitenizi yayına açmış oluyoruz.
Studyocrea ekibi, web sitelerinizin yayında kalma sürecini koordine etmek ve denetlemek için her adımda burada olacak. Tüm parçaların gerektiği gibi çalıştığını doğrulamak için sitenizin işlevselliğini test etmeye devam edeceğiz.