web tasarım teklifi al
CreaBlog

Responsive Web Tasarım Nedir?

Responsive Web Tasarım Nedir? Bugünlerde hemen hemen her yeni müşteri web sitesinin mobil versiyonunu istiyor. Mobil telefonlar hayatımıza girmeden önce: BlackBerry için bir tasarım, iPhone, iPad, netbook için bir tasarım - ve tüm ekran çözünürlüklerine de uyumlu olması için çok çaba sarf ederdik. Responsive web tasarım olmasaydı her yeni model marka için, muhtemelen bir tasarım daha yapmamız gerekecekti. Responsive web tasarım bizi bu karmaşadan kurtardı.

Web tasarım ve geliştirme alanında, sonsuz yeni çözünürlüklere ve cihazlara ayak uydurama noktasına gelme noktasındaydık. Birçok web sitesi için, her çözünürlük ve yeni cihaz için bir web sitesi sürümü oluşturmak imkansızdı veya en azından pratik değildi. Başka bir cihazdan ziyaretçi kazanmanın yararına bir cihazdan ziyaretçi kaybetmenin sonuçlarına katlanmalı mıydık? Yoksa başka bir seçenek veya çözüm var mıydı? İşte tamda bu sorulara yanıtlar ararken Responsive web tasarım hayatımıza girdi ve birçok uzun kod satırından bizi kurtardı.

Responsive Web Tasarım Nedir?


Responsive Web tasarım, tasarım ve geliştirmenin ekran boyutuna, platforma ve yönlendirmeye dayalı olarak kullanıcının davranışına ve ortamına yanıt vermesini öneren yaklaşımdır.

Uygulama, esnek ızgaraların ve düzenlerin, görüntülerin ve CSS medya sorgularının akıllıca kullanımının bir karışımından oluşur. Kullanıcı dizüstü bilgisayarından iPad'e geçerken, web sitesinin otomatik olarak çözünürlük, görüntü boyutu ve komut dosyası yazma yeteneklerine uyum sağlaması gerekir. Başka bir deyişle, web sitesi kullanıcının tercihlerine otomatik olarak yanıt verecek teknolojiye sahip olmalıdır. Bu, piyasadaki her yeni aygıt için farklı bir tasarım ve geliştirme aşamasına olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır.