web tasarım teklifi al
CreaBlog

E-Ticaret Sitenize Etkili Bir Logo Tasarlamak için 5 İpucu

E-Ticaret Sitenize Etkili Bir Logo Tasarlamak için 5 İpucu

Logo tasarımında "her kesimle uyumlu logo" yoktur ve e-ticaret şirketiniz için bir logo oluştururken çeşitli dinamikleri keşfetme özgürlüğüne sahipsiniz.


Logolar, tutarlılık yaratması, müşterinin hafızasını tetiklemesi ve markaların tüketicilere güvenini geliştirmesi açısından markalaşmanın önemli bir parçası haline geldi.

E-ticaret Logo Tasarım Taktikleri


Bir logo tasarlarken sahip olduğunuz özgürlük ne olursa olsun, niş müşterilerinizin zevklerine hitap eden ve standart endüstri uygulamalarına sadık kalan etkili bir logo tasarlamak istersiniz. İşte bunu nasıl başarabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Az ama öz


Bir logo tasarlarken, yalnızca tasarımı mahvetmekle sonuçlanacak tüm iş yönlerinizi dahil etme cazip gelebilir. Birçok başarılı markada açıkça görüldüğü gibi, iyi logo tasarımları tek bir grafik sunumdan oluşur, örneğin Apple, Microsoft logoları veya nakliye ustası FedEx gibi metin tabanlı bir sunum.

Basit ve anlaşılır bir şey işe yarayabileceğinden, logonuza düzinelerce karakter eklemenize gerek yoktur. Tam adı belirtmek yerine şirketinizin baş harflerini kullanabilirsiniz.

Logonuzu Mobil için optimize edin


Online alışveriş yapanların çoğu, ürün aramak, göz atmak ve satın almak için cep telefonlarını kullanır. Marka logonuzun, mobil ekranda ölçeklenebilir ve öngörülebilir bir görünüme sahip cep telefonları için optimize edildiğinden emin olun.

Resimler veya İkonlar kullanın


Zihnimiz görüntüleri karakterlerden daha hızlı işler. Mümkünse logonuza bir resim veya figür eklemeye çalışın. Bununla birlikte, logonuz yalnızca bir resim değilse, şirket adını gölgede bırakmamak için resim seçerken dikkatli olun.

Seçtiğiniz resim markanızın hizmetlerini, kimliğini temsil etmelidir. Görselin işletmenizin net bir resmini vermesi ve müşterileri ikinci tahmin yorumlarına bırakmaması akıllıca olacaktır.

Responsive bir logo, farklı platformlarda daha iyi kullanıcı deneyimleri oluşturarak markanın tazeliğini yükseltir. Logonuzu optimize ederken tabletler gibi diğer dijital cihazların ekran boyutlarını da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Elinizden geldiğince logoyu Yatay kullanın


Alanın verimli kullanımı her açıdan önemlidir ve logonuzun dağınık görünmesini istemezsiniz. Her şeyi yatay tutmanın iki ana avantajı vardır;
Müşterinin gördüğü ilk şeyin olduğu sol tarafa yerleştirebilirsiniz
Müşterilerin dikkati dağılabilecekleri yerde aşağı kaydırmadan ürünü görmelerini sağlar


Modayı ve trendleri takip edin


Herhangi bir fikre karar vermeden önce, logo tasarımındaki modern eğilimler hakkında kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Unutmayın, logonuz işletmenizin zamansız bir temsilcisi olacaktır.

İdeal olarak, insanların logonuzla anında bağlantı kurmasını ve şirketinizin sunduğu şeylerin hafızasını hafifletmesini istersiniz. Bu, ihtiyaçlarını çözümlerinizle ilişkilendirdiklerinden müşterilerinizle duygusal bir bağlantı oluşturacaktır.

Son bir not


Bir logo, işletmenizin hikayesini anlatır. Markanızın ahlakını ve kimliğini ve ürünlerinizin arkasındaki fikirleri aktarır.

Bir logo tasarlarken yaratıcılık yeterli değildir ve logonun etik olmasını ve modern pazar eğilimlerine uygun olmasını sağlamak için diğer faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.