web tasarım teklifi al
CreaBlog

Web Tasarımı Nedir?

Web Tasarımı Nedir? Web tasarımı, internette görüntülenen web sitelerinin tasarımını ifade eder. Genellikle yazılım geliştirme yerine web sitesi geliştirmenin kullanıcı deneyimi yönlerini ifade eder. Web tasarım dünyası, masaüstü bilgisayar ve tarayıcılar için web siteleri tasarlamaya odaklanırdı; ancak, 2010'ların ortalarından bu yana, mobil ve tablet tarayıcılar için tasarım giderek daha önemli hale geldi.

Bir web tasarımcısı bir web sitesinin görünümü, düzeni ve bazı durumlarda içeriği üzerinde çalışır. Web tasarımında görünüm kullanılan renkler, yazı tipi ve görüntülerle ilgilidir. Düzen, bilginin nasıl yapılandırıldığı ve sınıflandırıldığı anlamına gelir. İyi bir web tasarımı kullanımı kolaydır, estetik olarak hoştur ve web sitesinin kullanıcı grubuna ve markasına uygundur. Birçok web sayfası, kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek veya şaşırtabilecek hiçbir yabancı bilgi ve işlevsellik görünmeyecek şekilde basitliğe odaklanarak tasarlanmıştır. Bir web tasarımcısının temel taşı, hedef kitlenin güvenini kazanan ve teşvik eden bir site olmalıdır, kullanıcı hayal kırıklığını olabildiğince çok sayıda potansiyel noktayı ortadan kaldırmak gerekir.

Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda iyi çalışan web siteleri tasarlamak için en yaygın yöntemlerden ikisi, duyarlı (Responsive) ve uyarlanabilir (Adaptive) tasarımdır. Responsive tasarımda içerik, ekran boyutuna bağlı olarak dinamik olarak hareket eder; Adaptive tasarımda, web sitesi içeriği yaygın ekran boyutlarıyla eşleşen düzen boyutlarında sabitlenir. Cihazlar arasında olabildiğince tutarlı bir düzen korumak, kullanıcı güvenini ve etkileşimini korumak için çok önemlidir.