web tasarım teklifi al
CreaBlog

Web Sitenizi Ne Sıklıkta Yeniden Tasarlatmalısınız?

Web Sitenizi Ne Sıklıkta Yeniden Tasarlatmalısınız? Bir an için web sitenizi düşünün. Gerçekten tüm ihtiyaçlarınızı karşıladığını düşünüyor musunuz? Karşılamıyor ise muhtemelen web sitenizi değiştirmenin zamanı gelmiştir. Kulağa korkutucu gelse de korkacak bir şey yok. Web siteniz eski görünüyorsa veya istediğiniz kadar iyi çalışmıyorsa, neden bahsettiğimizi anlayacaksınız. Bu sorulara aldığınız cevaplar ile web sitenizi ne sıklıkla yeniden tasarlamanız gerektiğini açığa çıkaracaktır. Rehber olarak kullanabileceğiniz bu makalemizi okuyabilirsiniz.

Teknoloji gelişiyor, internet genişliyor ve web sitenizin trendlere ayak uydurması gerekiyor. Bu nedenle, bir web sitesi yeniden tasarlandıktan sonra yeni siteniz ne kadar modern olursa olsun, bir "raf ömrü" olacaktır.

Bu süre, tipik bir marka için 18 ila 30 ay arasında herhangi bir yerde olacaktır. Böylece, yeniden tasarımlar arasında 1,5 ila 2,5 yıl süren web sitenize güvenebilirsiniz.

Yaptığınız işe veya hedef kitlenize bağlı olarak sitenizi çok sık yenilemeniz gerekmeyebilir. Öte yandan, bazı işletmeler için yeniden tasarımlar arasındaki süreyi kısaltmak mantıklı olacaktır. Bu nedenle, kritik olan şey, durumunuzu ve bunu ne sıklıkta yapmanız gerektiğini bulmaktır.

Sorunları düzeltmek için web sitenizi yeniden tasarlatın



Birçok işletme web sitelerindeki sorunları çözmek için yeniden tasarlatmayı tercih ederler.

Örneğin, sitelerinde giderek daha az ziyaretçinin kaldığını ve bunun da satışlarda düşüşe neden olduğunu fark ederler. Daha kötü senaryoda, site hacklenir veya içeriklerini stillerini çalan bir rakiple uğraşıyor olabilirler. Sorunlar çok ama hepsi için çözüm aynı.

Yeniden tasarlama nedeniniz ne olursa olsun, bunun gerçekleşmesine dahil olan insanlara karşı açık sözlü olmanız gerekir. Yeni sitenizin ne yapmasını istediğinize karar vermelisiniz. Potansiyel müşteriler toplamaya, satışları artırmaya veya markanızı öne çıkarmaya odaklanmak ister misiniz?

Nereye varmak istediğinizi öğrendikten sonra, oraya nasıl gideceğinizi planlayabilirsiniz. Şirket içinde bir web tasarım ekibiniz yoksa, Studyocrea web tasarım firmamız gibi Profesyonel tasarım ajanslarından siteniz üzerinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Web sitem Eski Görünüyor ve Eski Hissettiriyor



Web sitenizi ne sıklıkla yeniden tasarlamanız gerektiğini anlamaya çalışıyoruz, bu nedenle sitenizin görünümü ve verdiği his hakkında konuşmaktan kaçınamayız. Sitenizin estetiği, insanların markanızı nasıl algıladığı konusunda önemli bir rol oynar ve iyi tasarım uzun bir yol kat edecektir. Ziyaretçilerinize ilgili, modern ve "işin uzmanı" olduğunuzu gösterecektir.

Satmadan önce kendi evinizi yenilemeye çalıştığınızı düşünün. Tüm borular ve aydınlatma armatürleri yirmi yıl öncesine aitse, bazı alıcıları geri çevireceklerdir. Benzer şekilde, web siteniz 2008'de yapılmış gibi görünüyorsa, kullanıcılar üzerinde çok fazla zaman harcamaktan hoşlanmayacaktır. Bunun yerine, arama sayfalarına geri dönerler ve rakiplerinizin sitelerinden birine ulaşırlar. Neyse ki, ev tadilatında olduğu gibi, değeri artırmak için her şeyi sıfırdan değiştirmek zorunda değilsiniz. Size yardımcı olması için iyi bir web tasarım ajansı seçerseniz, birkaç saat içinde sayfalarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz ve bu size çok pahalıya bile mal olmaz.

Web sitenizi belirttiğimiz sıklıkta yeniden tasarlamanız gerektiğini düşünmüyorsanız, ziyaretçileriniz sitenizi kafa karıştırıcı, demode ve sinir bozucu bulacaktır.

Web sitem doğru çalışmıyor



Sitenizin geçmişte olduğu kadar iyi performans göstermediğini fark ettiğinizde, bu genellikle yeniden tasarım yatırım yapma zamanının geldiğinin bir işaretidir. Elbette site performansınızın düşmesinin birçok nedeni olabilir, ancak biz web tasarımıyla ilgili olanlara odaklanacağız.

Örneğin, blogunuz için mükemmel içerik yazsanız bile, sitenize yedi tıklama gömülmesi size pek fazla fayda sağlamayacaktır. Ayrıca, bağlantılarınız 404 (sayfa bulunamadı) sayfaya çıkıyorsa, site yükleme hızınız yavaşsa veya mobil cihazlarda iyi görünmüyorsa, kesinlikle yeniden tasarlamanın zamanı gelmiştir.

Hepsinden öte, sitenizin ziyaretçileriniz için iyi çalışıp çalışmadığını düşünün. Peşinde oldukları bilgiyi bulmakta zorlanıyorlar mı? Sitenizi güncel tutmanız gerektiğinde sitenizde değişiklik yapabilir misiniz? Emin değilseniz veya bu sorulardan herhangi birine cevabınız “hayır” ise, bizi arayabilirsiniz.

Gelecek için her zaman hazır olun



Sitenizi yeniden tasarlamanıza neden olan şey ne olursa olsun, onu geleceğe hazır hale getirmek için elinizden gelen her şeyi yapmak en iyisidir. Web tasarımının yedi kuralına odaklanın ve şirketinizin web sitesini sıralama kaybetmeden yeniden tasarlarmak çok kolay olacaktır. İşte kurallar;

  • SEO
  • Yapı
  • Basitlik
  • Satış
  • Hız
  • Ölçeklenebilirlik
  • Sosyal Medya


Sitenizi yeniden tasarlarken tüm hayati web tasarım özelliklerini ele alın.

Sonuç



Er ya da geç, sitenizi güncel hale getirmeniz gerekecek. Elbette, web sitenizi ne sıklıkla yeniden tasarlamanız gerektiğine dair kesin bir cevap yok, ancak artık bunu kendi başınıza nasıl çözeceğinizi biliyorsunuz. Siteniz markanızın hikayesidir ve internet değiştikçe gelişmesi gerekir. Bu yüzden yoluna çıkma, ama oraya ulaşmasına yardım etmelisiniz. Sitenizi güncel tutun, işinize yarayacaktır.

Eski bir site işletmenize zarar verebilir ve müşterileri uzaklaştırabilir. Avantajı korumak için web sitenizi doğru strateji ile yeniden tasarlatın.